DoodleSaartje’s Trimsalon

Wie ben ik en wie is DoodleSaartje…

Mijn doodlegekte begint in 2015, het moment dat Saartje in mijn leven kwam…

Eerlijk is eerlijk, op dat moment had ik geen idee …
Saartje is mijn eerste hond en ik wist niks over vachtverzorging en ook bij de fokker is daar geen uitleg over gegeven. Ik had me wel ingelezen, maar dacht dat het allemaal wel mee zou vallen. 
Al snel kwam ik er achter dat er nogal wat bij komt komt kijken…

Ik heb o.a. cursussen vachtverzorging en trimmen, “ken je hond” aan de nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en- opleiding, met succes afgerond.
Daarnaast ben ik veel gaan lezen over de vacht van de Doodle en ben ik vooral veel gaan oefenen en oefenen, zodoende heb ik de vachtverzorging en het trimmen van Saar, en later ook van Suus, in eigen handen genomen.

Saar&Suus

De doodlegekte werd alsmaar gekker….
Er kwamen puppy’s van Saar, wij hebben Suus gehouden en vervolgens kwamen er nog meer nestjes van Saar en later ook van Suus. Mijn missie: de baasjes goed informeren over de vachtverzorging!
De vachtverzorging begint al in het nest, een pup laten wennen aan de trimtafel, waterblazer en kam is zo belangrijk! Ik dacht, ik ga alleen onze eigen pups trimmen, die hier in de buurt wonen, maar die hobby liep wat uit de hand en zo ontstond DoodleSaartje’s Trimsalon.

DoodleSaartje’s Trimsalon

In DoodleSaartje’s Trimsalon zijn alle soorten doodles welkom, van klein tot groot. Ook met uw puppy kunt u langskomen voor een “puppywenmomentje”.

Ik werk één op één zodat ik alle tijd en aandacht heb voor u hond. Er is dan ook geen bench aanwezig. Saar&Suus zijn niet aanwezig tijdens het trimmen.

Is uw hond wat zenuwachtig bij een grote trimsalon door de aanwezigheid van andere honden en mensen? Dan is juist die 1 op 1 aandacht heel prettig voor uw doodle. 

Zelf wassen en drogen

Er is geen wasgelegenheid in mijn salon, omdat ik van mening ben dat uw doodle dan te lang behandeld wordt. Het goed wassen en volledig drogen, duurt gemiddeld 1.5 uur, vervolgens moet uw doodle dan nog getrimd worden, De trimtijd varieert van minimaal 1.5 tot 3, soms wel 4 uur.

 • was uw doodle 1 dag voor de trimbehandling (spoel de shampoo en conditioner grondig uit)
 • blaas uw doodle droog met de waterblazer en borstel de vacht
 • gebruik geen vachtspray of vettige producten, zoals bv detangler

Trimbehandeling

Een trimbeurt bestaat uit knuffelen, borstelen, knippen en scheren van de vacht, voetzooltjes uitknippen, oogjes en genitaliën vrij van overtollig haar knippen. Ook knip in, indien nodig, de nagels en worden de oren gereinigd.

Klitten en/of vilt

Deze behandeling is zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel de hond als de trimmer. Wanneer de hond na drie uur nog niet klaar is, (inclusief kleine pauze) zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden om uw doodle af te trimmen. Het welzijn van de doodle staat bij mij altijd voorop!

Puppy’s

Voor de allerjongsten is er het puppy-beurtje. U kunt dit het beste inplannen tussen tussen de 12 en 14 weken. Uw pup zit dan nog in de socialisatieperiode en zal in alle rust kunnen wennen aan het staan op tafel, het nakijken van de oortjes en de geluiden. Ondertussen wordt er veel geknuffeld, gesnuffeld en koekjes gegeten. Zo zal uw pup de eerste ervaring in de salon als positief ervaren en dat u als eigenaar met een gerust hart uw pup bij mij kan achterlaten. Zelf krijgt u ook informatie over de vachtverzorging. Dit puppy-beurtje duurt ongeveer 15 minuten (want een pup kan zich maar kort concentreren).

Vanaf ongeveer 16 weken is het verstandig uw pup te brengen voor het eerste trimbeurtje. Tijdens deze beurt leert de pup hoe het is om langere tijd op tafel te staan, terwijl er iemand aan haar lichaam en vacht rommelt, Bovendien is het heel belangrijk dat de pup leert rustig te blijven in handen van een ander, terwijl het baasje er niet is

Ik werk uitsluitend op afspraak.

  TIP! Lees mijn BLOG over vachtverzorging.
  Alles voor een gelukkige hond en blije baas, Boss&Dog
  Omdat ik ondertussen zoveel kennis heb opgebouwd, ben ik samen met mijn man de webshop Boss&Dog gestart. Hier vindt u alles op gebied van vachtverzorging en nog veel meer…

  Veel liefs,
  Martine Houthuyzen-van Hensbergen

  Dit ben ik met Joep, een zoon van Suus.