Drachtdagboek van Suus 2021


De bevalling

vrijdag 2 april 2021

Goede vrijdag, ik had nog 3 klanten vandaag in de schoonheidssalon en zoals elke middag ging ik de bestellingen inpakken voor onze webshop. De ochtend heb ik Suus haar temperatuur opgemeten en die was 37.5 graden, dus niks aan de hand (als haar lichaamstemperatuur daalt met ongeveer een graad, dan weten we dat ze binnen 24 uur gaat bevallen).Wel was het opvallend dat ze niet wilde eten, zelfs geen zalm worstje.

Nog even lekker knuffelen met Kai.

Begin van de avond, Suus het temperatuur nog een keer gemeten en die was hetzelfde als de ochtend. Maar eten wilde ze nog steeds niet.

John ging even een rondje bestellingen wegbrengen naar de DoodleSaartje familieleden die in Hoofddorp en Nieuw Vennep wonen en Suus lag gewoon lekker te knuffelen bij mij op de bank.

De meeste weten wel dat John een avondmens is, dus het is heel normaal dat hij om 03.00 uur ’s nachts Saar&Suus gaat uitlaten. Suus was zelfs nog een rondje aan het rennen met Saar, hier op het grasveld. Om 03.30 uur ging John naar bed. Suus ging lekker op de bank liggen.

zaterdag 3 april 2021

Om 06.45 uur werd ik wakker van een gek piepend geluid, ik dacht nog (half slapend) wat maken die vogels (meeuwen dacht ik) toch een herrie buiten en draaide me weer om. De herrie bleef en ik dacht het zal toch geen pup zijn? Nee, dat kan niet! Maar ik ging er toch uit om in de badkamer uit het raam te kijken waarom die vogels zoveel herrie maakten Maar het geluid kwam van beneden! Ik ben nog nooit zo snel de trap af gehold (zonder te vallen).

Saar stond kwispelend bij de deur en Suus sprong de bank af en ging de trap op naar boven! Zie ik een pup over de vloer kruipen en er lag een pup op de bank! Ik ben me helemaal wild geschrokken, ik pak de pups op om ze warm te maken, ze waren nog nat van het likken van Suus en gil naar boven: “JOHN, PUPS!!!” Ondertussen hoor ik nog een piepend geluid en lag er nog een pup in een deken (die op de bank lag) op de grond. Alles was gelukkig in orde met de pups. Ik liep snel met de pups in m’n handen naar de werpkist, maar we hadden nog geen licht! John zou vanochtend de lamp ophangen…Ondertussen was het hele gezin beneden, hup lamp van de serre naast de werpkist gezet, warmtelamp als een gek opgehangen, weegschaal uit de verpakking gehaald en ojee de puppybandjes lagen nog niet eens klaar! Wel had ik het A4 tje om de tijdstippen, gewichten en geslachten van de pups te noteren. Gelukkig weten we allemaal wat we moeten doen en kwam alles helemaal goed. En is m’n fototoestel altijd opgeladen!

Mooie foto waarop je ziet, dat Nova even snel puppybandjes maakt. Ik ben bezig met het vierde pupje van Saar, dat om 07.04 uur werd geboren. Saar was aan het likken bij de achterkant van Suus , ik kijk en daar ligt pupje nummer 4! Zonder een wee of een pers of wat voor teken dan ook lag daar gewoon een pup!

Pupje nummer 4 is een reu van 428 gram en we hebben hem een zwart-wit bandje gegeven, pup zwart.

pup zwart

De eerste 3 pups zijn dus geboren ergens tussen 03.30 en 06.45 uur, een reu en 2 teefjes. We hebben zelf de volgorde van geboorte gegokt.

De eerste pup een reu van 504 gram heeft een blauw-wit bandje om gekregen, pup blauw.

pupje blauw

Even snuffelen aan oma Saar.

Pupje nummer 2 is een teefje van 410 gram en ze heeft een roze-geel bandje om gekregen, pup geel.

pupje roze

Het derde pupje is een teefje van 350 gram en ze heeft een lila-roze bandje om gekregen, omdat dit bandje snel vies werd en erg op blauw en paars lijkt, hebben we het bandje vervangen door roze-wit, pup roze.

pupje roze

Om 07.37 uur kwam pupje 5, een reu van 414 gram, hij kreeg een legergroen bandje om, pup legergroen.

En alsof het zo moet zijn, pup legergroen, vertoont nu al stoere legerkunsten….binnen een kwartier na z’n geboorte!

Je klimt dan gewoon al op je moeder om er vervolgens af te glijden! Pup zwart maakt zich ondertussen nergens druk om en blijft onverstoorbaar drinken.

Hup draai in de lucht om op je kontje terecht te komen! Dat kan toch iedereen als je al 15 minuten oud bent!

Toen was het even een uurtje rustig…….Suus gaf ons even de tijd om koffie te drinken……
Om 08.58 uur werd het zesde pupje geboren, een teefje van 382 gram en we hebben haar een zeegroen bandje gegeven, pupje zeegroen.

Snuffelen aan mama, hoe schattig!

Om 09.41 uur werd pupje 7 geboren, een reu van 442 gram, hij kreeg een zwart-rood bandje om, pup rood

Oma Saar houdt alles goed in de gaten en controleert of wij wel het juiste gewicht opschrijven!

Twintig minuten later, om precies 10.00 uur werd pupje 8 geboren, een reu van 386 gram en hij kreeg een oranje-wit bandje om, pup oranje.

Suus denkt schiet op met dat wegen en geef m’n pup hier!

Het laatste pupje, pupje 9, werd om 10.35 uur geboren, het is een teefje van 390 gram en ze heeft een paars-wit bandje gekregen, pup paars.

oma Saar even snuffelen

Te schattig deze foto.

Wat een bijzondere ervaring was dit toch. Al is dit onze vijfde bevalling die we meemaken, het blijft altijd een wonder. En zo zie je maar weer, de natuur regelt zich zelf wel. Met alle pups gaat het supergoed, we hebben niet hoeven ingrijpen. Geen enkele pup had ademnood of wat voor enge dingen nog meer. Suus heft het allemaal zelf gedaan (met toeziend oog van Saar), wij als baasjes hadden een makkie.

ENORM TROTS ZIJN WIJ OP ONZE SUUS EN HELPENDE POOT SAAR!

Wij gaan weer volop genieten, de komende 8 weken, van deze prachtige wondertjes.

Tommie, Snoet, Teddy, Cody, Mattie, Jules, Mack, Bram en Loes (volgorde van geboorte) hebben gouden mandjes gekregen en zijn uitgegroeid tot enorm lieve en leuke pups.