DoodleSaartje’s vakantie avonturen 2021


Als Saar op vakantie gaat is het niet alleen chillen, ze heeft het ook megadruk, lees hier haar vakantie avonturen.

DoodleSaartje’s avonturen in Duitsland 🇩🇪

Als ik op vakantie ga, zit ik achterin de auto met Suus en hangt er een groot wit ding achter ons, dat ons de hele reis achtervolgt. De baasjes noemen het een caravan, maar ik vertrouw het niet zo.

Suus gaat gewoon slapen, maar ik niet, ik moet dat ding in de gaten houden en vooral de baasjes, want ja die zouden zomaar uit de auto kunnen gaan!

Of ze gaan lekkere worstjes eten, zonder ons. Ik hijg heel de tijd in hun nek, maar denk je dat ik dan een stukje bifi krijg? WELNEE!

Als de baasjes de achterklep weer open doen, zijn we zomaar in een ander land, gelukkig ben ik geboren met een talenknobbel.

Als we langer stil staan, de baasjes uit de auto zijn en aan dat grote witte ding, dat ons steeds achtervolgt, gaan duwen en trekken, dan weet ik dat we bijna uit de auto mogen. We hebben dan opeens een ander huisje. We moeten wel rondom de caravan blijven want anders moeten we aan de lijn.

Azur Camping in Wertheim

Dat is echt heel leuk want de hele dag lig je dan buiten en word je geaaid door vreemde mensen die zeggen dat je mooi en lief bent. Ze vragen ook steeds of we poedels zijn! Nou ja wij zijn van DoodleSaartje, dat zie je toch!

Als de baasjes dorst hebben (dat hebben ze echt de hele vakantie), gaan ze naar de biertuin. Natuurlijk mogen wij dan ook mee. Wij zijn tevreden met water (en lusten ook bockworst).

Toch denk ik dat baasjes gek gaan doen van te lang in de biertuin zitten want wat ze de volgende ochtend deden ?!! Ze maakte de caravan, met de tent er nog aan, vast aan de auto en gingen die hele boel op een ander plekje neerzetten. Omdat het water van de rivier omhoog zou kunnen komen.

Ik dacht gelijk, rivier???? Dat betekent water! Rennen dus! Dat vond baasje NIET leuk, want de rivier is te gevaarlijk voor ons om in te zwemmen! Iets met sterke stroming ofzo, baasje was boos op ons omdat we steeds weg gingen rennen. Wij dachten juist dat ze wilde spelen met ons. En we hadden helemaal geen bananen in onze oren, hoe komt ze er bij !?!

Nou ja, dat andere plekje was ook leuk en de baasjes hebben geen natte voeten gekregen. Wij daarentegen weer wel…

Dit was ons plekje, wat verder weg van de rivier.

Ik had alle ruimte om te stoeien met Suus, jaahaa wel op de plek anders moet ik aan de lijn! En we mogen NIET naar het water! Dat weet ik nu wel.

Ik doe net alsof ik Suus niet zie….

En dan … spring ik op … ijsbeerworstelen is er niks bij.

We hadden ook nog een klein avontuur beleefd, de baasjes waren namelijk weg! Ze gingen boodschappen doen, Kai en Nova bleven in de caravan (maar die waren in slaap gevallen). Wij kregen een lekker bot, alsof we dan niks door hebben ofzo! Ze reden gewoon weg! Belachelijk! Ik ben samen met Suus, schouder aan schouder, midden op het pad (stiekem dus van de plek af) op de uitkijk gaan zitten! En ja hoor opeens zagen we de baasjes weer aan komen rijden, ze werden niet boos omdat wij op het pad zaten, maar riepen oooo kijk ze nou toch eens schattig zitten!

Zo zag het er ongeveer uit.

Baasje ging bij de buren vragen of ze last van ons hadden gehad! HOE HAALT ZE HET IN HAAR HOOFD! Absoluut niet zeiden ze, ze hebben al die tijd naast elkaar op het pad gezeten en op jullie gewacht (dat zeiden ze in het Duits, aber ich verstehe das).

Na 2 nachtjes, hup weer in de auto en dan maar afwachten waar we zijn als ze de achterklep weer open doen.

Baasjes hadden weer eens lekkere trek onderweg. Ook wij hebben altijd dorst, hebben we geen biertuin voor nodig.

We waren nog steeds in Duitsland toen de achterklep weer open ging. Baasjes gingen weer de caravan loshalen van de auto, alleen nu was het heel modderig en gingen andere mensen helpen de caravan door de modder te duwen. Een mooi plekje was het zeker (dat laten wij even zien)

Kai houdt niet zo van kamperen in de bergen, omdat er allemaal beestjes vliegen en kruipen, zoals naakte slakken (hebben geen schaamtegevoel, die beestjes). Suus is Kai gaan beschermen door bij hem gaan te gaan liggen.

En bescherm ik de andere meisjes. Ze hadden het ook een beetje koud, dus ik ben een beschermengel en kacheltje tegelijk.

Gelukkig was hier geen enge rivier, maar een heel mooi meer. Daar mochten we lekker een stukje in zwemmen, Suus weet alleen niet zo goed wat een “stukje” is.

En ja hoor dan hebben ze gelijk weer lekkere trek, dus zaten we weer in de biertuin.

Suus houdt alle vliegen, muggen en naakte slakken buiten door heel agressief te kijken. Is ze goed in!

Suus is er wel wat moe van geworden, maar ook het luchtbed is vrij van naakte slakken. Kai kan hier met een gerust hart gaan slapen.

Zoals jullie zien hebben wij het eigenlijk heel druk op de vakantie. Echt alles moeten we in de gaten houden, want de baasjes zien lang niet alles.

Gutenmorgen, was ist los? Of ik mee ga plassen?

Okee ik ga mee plassen, maar ik doe niks aan m’n haar. Ik heb vakantie en m’n haar ook!

Na 2 nachtjes moest de caravan weer uit de modder geduwd worden. Gelukkig was Tarzan (kai) ook mee.

Het was weer afwachten waar we nu terecht zouden komen. Baasjes hadden wel een gekke route genomen (iets met dwars door de Alpen hoorde ik ze zeggen). Ik geloof dat dat niet helemaal de bedoeling was.

Ik heb zoveel mooie plekjes gezien waar ik in zou kunnen zwemmen, dat ik er een zwaar hoofd van kreeg. Waarom ging baasje nou niet stoppen!

Jaaaaa en toen zag ik iets waar ik al eerder ben geweest! LAGO DI GARDA! Toen de achterklep open ging waren we op camping San Benedetto en Pip en Joep stonden al op ons te wachten!

En baasje heeft ook nog opa en oma opgehaald, ze kwamen met het vliegtuig en een paar nachtjes later kwam ook Sarah met het vliegtuig en waren we met een roedel van 11 mensen en 4 leuke doodles.

DoodleSaartje’s avonturen in Italië 🇮🇹

Ach ja, als baasje die lampjes leuk vindt…., gelukkig kijken de mensen naar mij en niet naar die kermisattractie achter mij.

Camping San Benedetto in Peschiera del Garda

Ik lig hier te chillen, maar ontspannen is het niet altijd voor DoodleSaartje. Hier volgen een aantal voorbeelden:

In de ochtend bewaken we de koffie drinkende baasjes, door languit op het het pad te gaan liggen. Als er dan toch nog mensen langs durven te lopen gaan wij heel gevaarlijk kwispelen en als ze ons dan roepen gaan we ze kwaadaardig besnuffelen.

Ondanks dit tafereel, verdenk ik zowel mens als hond er van dat ze expres langslopen om met ons te knuffelen. Suus kijkt toch niet agressief genoeg!

Als Pip en Joep liggen te slapen, ga ik voor ze staan zodat ze niet zomaar worden lastig gevallen door mens en hond! Ik keur ze eerst even voordat ze aan Pip en Joep (en Suus) mogen komen.

Alles moet ik in de gaten houden, ook als de regen met bakken uit de lucht komt (en de baasjes ondertussen dansjes doen op de regendans van kabouter plop, je schaamt je toch kapot) moet ik zorgen dat iedereen binnen blijft.

Als baasje in de schaduw aan het lezen is, moeten wij haar beschermen tegen bijvoorbeeld ruzie makende duiven die laag over vliegen! Maar daar kom ik later op terug!

Over schaduwplekjes gesproken, die vind je onder de tafel.

Of onder de parasol van oma.

Ook opa bescherm ik tegen die duif. En als je naast opa gaat liggen krijg je vaak een stukje kaas!

Ik zal jullie even een belangrijk plekje laten zien! De plek waar wij mogen rennen, plassen en poepen! Baasje heeft een ander toilet, toen ze er op zat ben ik haar gevolgd en heb onder de deur gekeken of het wel goed ging. Ik weet dat het niet mag, want ik mag niet zomaar van de plek af, maar baasje moest wel erg lachen. Tenslotte komt ze toch ook bij mijn toilet kijken!

We mogen ook niet ‘s Ochtends zomaar de voortent uit, maarja hoe oneerlijk is het als Pip en Joep al buiten zijn en wij niet. Dus heb ik een ontsnappingsmanoevre gevonden…

Kijk dat doen we zo, eerst voorpoten onder de tent door ….daar links onder bij de tent zie je m’n poten.

En dan tijger je eronder door ….

Ja Suus, de kust is veilig, kom maar. Haar voorpootjes zie je naast me. Zo doe je dat dus!

En zie je die slingers aan de tent? Die zijn opgehangen voor Nova haar verjaardag.

De baasjes worden enorm blij van Italiaans eten. Ik laat ze dan maar even en trek me dan terug onder te tafel, samen met Suus, Pip en Joep. Voor Joep is het de eerste keer dat hij meemaakt dat hij ‘s avonds steeds onder de tafel moet liggen, na 1 avond had hij het door, knappie is het toch! Komt ook omdat ik het goede voorbeeld geef natuurlijk.

De eerste paar dagen pasten we allemaal nog in de auto, maar toen waren opa en oma en Sarah er ook en moesten wij onze plek in de auto delen met Kai! Gelukkig zijn de restaurants niet heel ver.

Want ook al beweerd Kai dat hij een slangenmens is met zijn 1.98 meter lengte, erg comfortabel was het niet hoor! En Kai roept van alles, dan is hij Aquaman, dan weer een tornado of een dolfijn in het water. Ik denk dat hij teveel cocktails heeft gedronken in die bar waar hij s avonds naar toe gaat als ik al lig te slapen…

Opa Mees met zijn pizza calzone
Familie kiekje

Zelf kijk ik af en toe even naar baasje of er heel toevallig nog iets op z’n bord ligt wat voor Saartje is, elke keer heb ik pech, maar ik blijf het volhouden.

Of ik laat Joep een poging wagen met z’n teddybeer hoofd.

Of ik laat Pip heel schattig kijken naast de tafel

Suus hoef ik niks te vragen, als zij een tafel ziet, ploft ze er onder, gaat ze snurken en ziet ze er zo uit!

Soms probeer ik aandacht te trekken door naast de tafel smak geluiden te maken. Helaas ….(soms hebben we wel geluk bij opa, maar dat mogen de baasjes niet weten).

Of ik probeer dat worstje op die pizza te hypnotiseren, in de hoop dat het van zelf naar me toe komt.

Bij het ontbijt hebben we de meesten kans, want dan krijgen we nog wel eens een lekker eitje. En dan ligt Suus niet onder de tafel, want een eitje ruikt ze van verre.

Gelukkig krijgen wij ook lekkere worstjes van de baasjes.

Tja en ik zei nog tegen Pip:” Eet niet teveel worstjes want de vakantiekilo’s vliegen eraan”. Moet je nu toch eens kijken wat voor enorme zwemband ze heeft gekregen.

Over die cocktails van Kai gesproken, hij blijft dan maar slapen in dat tentje. Ik heb Joep erin gestuurd om te checken of hij nog wel leeft.

De baasjes worden ook heel blij van wijntjes proeven, ze gaan dan een hele middag op pad. En komen met een auto volgeladen thuis.

Maar toch vind ik dat ze zich raar gaan gedragen na al dat wijnen! En je raadt het al, wie zijn dan de klos? WIJ DUS!

En dan denk je dat het klaar is met die staartjes! Maar nee hoor, moeten we ook nog zonnebrillen op!

Ook gingen ze olijf olie en pesto’s proeven, maar volgens mij alleen omdat ze ook limoncello kregen.

En als ze limoncello drinken, zeggen ze ineens Ninja Saar tegen je…..krijg ik weer een hoofdband op!

Ach ja ze worden er blij van, maar weet je waar DoodleSaartje blij van wordt?????? VAN ZWEMMEN en dat doe ik hier elke dag!

Elke dag trek ik een paar baantjes, blijf ik zo lekker strak van.

Suus zwemt dan ook mee, de laatste zwangerschapsgrammetjes zijn er af!

Of met Pip en Joep. Pip kan het best zwemmen van ons allemaal. Joep moet het nog een beetje leren, maar met het zwemvest aan gaat hij als een kanonskogel.

Nova, doet ook een poging, maar toch kan Pip beter zwemmen.

En SUPPEN is ook m’n lievelings!

Elke keer wil de rest ook weer mee en moet ik roepen dat ik ALLEEN ga suppen.

Oeps, ik kan dus niet peddelen! Kkkkaaaaiiiiiii, Aquaman, HELLUP!

Kijk zo DoodleSupje goeddddd.

Met Kai op de sup en met Dani.

Met Nina en Pip.

Pip is ook goed in suppen.

Suus is vooral goed in duiken vanaf de sup.

Ik kan dat ook goed, trouwens!

Pip laat zich liever tillen, princesPip.

En ja natuurlijk ik Joep ook een prinsje.

Ik vind het meer fantastisch, het liefst sta ik er de hele dag in en wacht ik tot er eindelijk eens iemand met mij komt zwemmen of knuffelen.

Soms ga ik even bij baasje zitten.

Even m’n wetlook showen…

Even testen of Pip haar handdoekje lekker ligt.

Waar ik niet zo blij van wordt is vuurwerk. Ik schrik me dan een HOEDJE

Baasje heeft ook een hoedje maar niet van het schrikken van de knallen, het is om haar haarkleur te beschermen, zegt ze! Nou ik zal je verklappen die grijze plukken komen er gewoon tussendoor hoor!

Waar ik ook niet zo goed tegen kan zijn ruzie makende duiven, wat een herrie zeg! Dus ik heb ze heel de middag in de gaten gehouden tot ik er 1 kon grijpen! Ik sprong wel 2 meter de lucht in en vond mezelf enorm knap. Baasje was geschrokken en zei dat ik de duif los moest laten. Nou ik heb ‘m in z’n vleugel gebeten en geen herrie meer gehoord. Ik kom hier toch voor m’n rust!

Suus en Joep hadden een zonnesteek volgens mij, ze eten namelijk allemaal rare dingen! Zoals meloen, wortel, komkommer. Nou geef mij maar een lekker stukje duif en zo denkt Pip er ook over (het is dat ze aan de lijn ligt maar anders……)

Cultuur snuiven (zoals pizza, spaghetti en ijsjes) ben ik ook goed in, we gingen met de baasjes mee naar Sirmione.

Nova wilde heel graag een foto maken op een plekje waar ze lang geleden ook op de foto stond. Het kasteel Rocca Scaligera, een voorbeeld van 15de-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Maar zo leuk was dat niet want daar mochten geen honden mee naar binnen ! Dus ja toen moest ik met baasje en Suus cultuur snuiven op het terras!

Nova, Kai en Dani

Zoals jullie zien staat het Gardameer beeldig bij ons doodles. M’n witte vacht komt dan zo mooi tot z’n recht, dus zei ik dat baasje nog even wat foto’s moest maken. Ja en okee ook Joep z’n apricot kleur vacht doet het ook goed bij het water! Maar poseren dat kunnen ze niet hoor! Ze zitten maar te giechelen daar op de achtergrond, terwijl ik zo mooi poseer! Jongelui van tegenwoordig…..

En dan heb je er weer een paar bij die denken dat ze ook beeldig staan op de foto voor het meer…..

Er is echt niks van gelogen hoor dat wij beeldig zijn, want er willen gewoon vreemde mensen met ons op de foto of ze gaan ons filmen als wij aan het zwemmen of suppen zijn.

De doodle parade trekt een hoop bekijks.

En dan opeens zijn de baasjes weer druk aan het opruimen en schoonmaken.

En moeten wij weer heel lang in de auto, terug naar huis. Suus en Nova liggen dan in dromenland, ik niet hoor! Straks mis ik iets ….

Ciao, dit waren mijn vakantie avonturen.

Pootje van DoodleSaartje