Puppydate! 9 juni 2018


Eindelijk is het dan zaterdag 9 juni 2018 en komen alle pups en hun baasjes naar het IJmuiderstrand.Vanaf het moment dat alle pups naar hun baasjes zijn gegaan, kijk ik al uit naar deze dag. Hoe bijzonder is het dat iedereen is gekomen en wat jammer dat alleen Suus er niet bij kon zijn met haar gebroken teentje. Ach ja gelukkig weet ze zelf niet wat ze heeft gemist, tenzij Saar en/of Pip het hebben verklapt.

Zelfs Nuna is samen met haar baasje Sidi en peettante Germaine vanuit België gekomen. Omdat ze al op vrijdag kwamen, hebben we al een dag eerder met elkaar afgesproken. Het weerzien was heel bijzonder, vooral John werd duidelijk herkend.

Natuurlijk heb ik wel een aantal voorbereidingen getroffen in de vorm van een traktatiemand met zelfgemaakte speeltjes van fleece. Ballonnen en uitdeelzakjes van Woezel en Pip maakten het geheel compleet (toch fijn dat je nog voor je hond kan fröbelen als je kinderen al groot zijn, haha). De slingertjes had ik al eens eerder gehaakt, maar, oei, wat staat het gezellig (toch?Roos Maartens?). Ook heb ik Beach inn voorbereid op onze komst, toch wel fijn om te weten als DE Saar van DoodleSaartje haar verjaardag bij jouw strandpaviljoen komt vieren. Dan kun je je geestelijk voorbereiden op veel stuiterende ijsbeertjes.

Pip en haar baasjes Fionna, Nina en Dani stonden al op ons te wachten. Samen hebben we de rest van de pups opgewacht. Saar zit er al klaar voor…..

John was een soort van verkeersleider bij de parkeerplaats. Als eerste kwamen Gijs met Jeroen, Jacintha, Roos en Mike. Kijk nou toch hoe leuk!

De Golden Retriever past qua kleur goed bij de roedel, maar hoort niet bij de puppydate, natuurlijk kon hij/zij de verleiding niet weerstaan deze blonde leukerdjes te begroeten.

Even later kwamen ook de andere pups de trap af, de 1 lopend, de ander gedragen door baasje. Op onderstaande foto zien we Gigi gedragen worden door baasje Danique, Ollie staat op de trap met z´n baasje Marianne. En onderaan de trap wordt Jake gedragen door baasje Rosa. Sidi en Nuna komen nu ook de trap af. Saar heeft haar pups in het oog en sprint er naar toe! Kippenvel moment! Zo gaaf!

Ondertussen zien we daar ook bovenaan de trap Sandy met baasje Leine (de rest van het gezin is al halverwege) de trap afkomen.

Saar komt even terug rennen naar mij, het lijkt wel alsof ze wilt zeggen:´ Baasje, zie je dat? Alle pups zijn er!` Dan sta je toch met tranen in je ogen…. Pip met baasje Nina houdt wel even in de gaten waar Saar naar toe gaat. Want waar Saar gaat, gaat Pip!

Baloo en z´n baasjes waren nog onderweg (file voor de Velsertunnel), voor het geval jullie een pup missen op de trap!

Ondertussen kregen we bericht dat Baloo en z´n baasjes ook op de parkeerplaats reden, John ging terug naar boven om ze de weg te wijzen. Vervolgens rent Saar haar baas achterna en hup alle pups volgen….nou dan kom je toch niet meer bij van het lachen. Pups die nog niet eerder trap hadden gelopen, deden dat nu wel en pups die wel omhoog maar niet naar beneden durfden, durfden dat nu wel. Blindelings volgen ze mama Saar (en John).

Vervolgens worden de pups teruggeroepen door hun baasjes, wat de volgende geweldige plaatjes oplevert.

Via een zijpad door de duinen, liepen we naar Beach Inn. Ik zei nog tegen alle baasjes:` Verderop is een vieze modderpoel, als je niet wilt dat je hond zwart wordt, lijn ´m dan aan!` EN WAT DOET SAAR…..zo niet het goede voorbeeld geven, dus!!!! OMG!!!!! De enige doodle met een zwarte onderkant, is dus Saar.

OOOOO SAAR!!!!

En daar gaan we hoor, richting water. Zoals Jacintha (baasje van Gijs) zei:` Vanaf het terras was het één witte vlek daar aan de waterkant`. Ook Anneke, een vriendin, die heel toevallig ook haar hond die middag op het strand ging uitlaten (ja,ja wat toevallig), heeft genoten om van een afstand alle pluizige doodles bij elkaar te zien. Ja nu zijn ze nog pluizig, wacht maar tot je de volgende foto´s ziet……..

Kijk ze gaan, WE GAAN LOSSSSSSSS

Ondanks alle leuke gesprekken met iedereen heb ik toch nog wat bijzondere momenten tussen baasje en hond, vast kunnen leggen. Zoals jullie weten praat ik heel graag, maar ik had vanmiddag ook graag, verstopt in een hoekje, alleen maar prachtige foto´s willen maken. Maar natuurlijk kan ik ook praten en fotograferen tegelijk! Althans, ik doe een poging!

Suus is er niet, maar Nova is geen knuffels tekort gekomen hoor…..

Lieve Baloo, vond het wel wat druk al dat puppy geweld, hij heeft groot gelijk, want hij heeft een stok op het oog en die is van hem!

De pups waren moe, of hadden de baasjes trek in een drankje? Hup weer terug naar Beach Inn.

Naast baas/hond foto´s, heb ik er ook nog een paar met Saar en pup. Aaaaahhhhhhh

Ook heb ik van elke pup een collage gemaakt, op volgorde van geboorte (ja echt, dat weet ik nog steeds uit m´n hoofd)…

Pup 1, licht blauw

Pup 2, rood

Pup 3, roze

Pup nummer 4 was Suus met een paars bandje.

Pup 5, oranje

Pup 6, groen

Pup 7, geel

Pup 8, grijs

Pup 9, donker blauw

En natuurlijk, mama

Zie hier de pups, net geboren, 8 weken en 23 weken. Wat een rijkdom!

Wat zijn ze allemaal #leuk, #mooi, #lief, #schattig, #prachtig, #stoer en alles, he? Allemaal hun eigen karakter en ze hebben allemaal ontzettend lieve baasjes. Het is toch fijn om te zien en om te horen dat ik niet de enige ben die zo gek is op z´n hond(en). Zeker van de mensen voor wie dit hun eerste hond is, is het zo geweldig als ze zeggen:´ Ik wist niet dat het zo leuk zou zijn, ik kan me geen leven zonder hem/haar meer voorstellen`.

We hebben een hoop mensen blij kunnen maken met de pups van Saar en Siep en ik vergeet ook de mensen niet die ons zou trouw volgen op Facebook, Instagram en op deze blog, ook die krijgen een glimlach op hun gezicht bij het lezen van de avonturen van Saar&Suus! Dus missie geslaagd, wil ik zeggen.

Wij bleven nog even één drankje doen met Nuna en haar baasje en peettante, wat natuurlijk weer leuke stripverhaaltjes oplevert.

Saar heeft weer vrienden gemaakt'(doet ze niet vaak, haha)….met de peettante van Nuna.

Ook wilde er iemand steeds erg graag bij de DoodleRoedel horen en haalde al zijn kunsten uit de kast om aandacht te trekken.

Toen was het toch echt tijd om weer naar Suusje te gaan…..

En op ons gemak alle cadeau´s te bekijken. Wat zijn Saar en ook Suus toch enorm verwend…

Ook Gizzie doet mee in alle feestvreugde….

Ook namens ons, de baasjes van Saar&Suus, bedankt voor de onvergetelijke middag. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen!

Veel liefs,

John, Martine, Nova (en natuurlijk Kai, die bij Suus thuis is gebleven)