Varkenshaasjes en varkenshondjes.


Wat is dat nou weer voor titel voor een blogverhaal? Ik zal het uitleggen.

Vorige week maakte ik een stripverhaaltje over: ” Wat is nu toch een varkenshaas”.

En hoe zit het dan met die varkenshondjes? Haha, nou die bestaan hoor……

Zowel varkens als doodles (niet allemaal) rollen graag door de modder…..

En wat vond ik bij het zoeken naar, waarom de labradoodle ook graag door de modder rolt:

“De Labradoodle is een echte waterrat. Dat betekent, dat hij ook alles wat enigszins met water te maken heeft adoreert. Modder, giersloten, het maakt hem allemaal niet uit.”

Dus vandaar dat Saar en haar pups hier echt niks aan kunnen doen, het zit in de genen, haha.

Nou ga er maar voor zitten, want hier komen ze dan! De foto’s van “varkenshondjes”.

We beginnen met de hond, die het voorbeeld zou moeten zijn voor haar pups. Tja, of dit nu het goede of slechte voorbeeld is, tja dat is persoonlijk……

Op de foto rechtsonder is Saar 6 maanden, net zo oud|jong als haar pups nu zijn.

De andere 2 foto’s, O O O wat was ze toen vies! Normaal gesproken is er gras in dit stukje van Spaarnwoude. Hoog zomer is dit 1 van de plekken waar je hond mag zwemmen. Een meertje met een grasveld. Wij komen daar regelmatig, zo ook deze dag……

Komen we daar aan met onze handdoekjes en stoeltjes, is het gras weg gehaald! Nou dan sta je toch heel raar te kijken! Saar dacht, joehoe ik ga lossssss…….

Ik heb een niet al te grote auto (fiat panda, wel een paarse natuurlijk), maar heb Saar toch echt in de kofferbak gezet. Wat stonk ze en ooooo zooooo veel zand en modder……

Suus en Pip kunnen er ook wat van. Met name Pip, die is net als Saar, niet meer te houden als ze water of modderplassen ziet. Suus is iets terughoudender, maar uiteindelijk net zo vies.

En dan Jake, ik moest zo lachen……eerst kreeg ik deze foto:

Gevolgd door deze 2, met de opmerking: ” Het kan toch nog viezer!”

En dan Nuna, nou die kan er ook wat van:

Van kleins af aan, lag Nuna al graag in de aarde:

En hier dan Sandy, zij doet ook niet onder voor haar broertjes en zusjes:

Omdat ik zie dat Sandy, vooral haar snuit lekker in de aarde stopt, heb ik nog even een foto opgezocht van toen ze voor het eerst pap kreeg:

Ollie is niet zwart van de modder, maar wel lekker vol met zand, dat ziet er op de foto niet zo erg vies uit, maar dat is het wel hoor (ik spreek uit ervaring).

Van Ollie, heb ik ook nog 2 leuke sneeuwtoet foto’s opgezocht (zandfoto’s en sneeuwfoto’s, kan makkelijk samen)

Van Gijs heb ik ook een “aaaaahhhhhh foto” opgezocht met een klein viezig snoetje.

En foto’s van een heerlijke zandtoet:

Toen ik vroeg om een varkenshondje foto van Gigi, zei Renate: “Die heb ik eigenlijk niet, maar ik heb wel “zwemfoto’s.

Natuurlijk heb ik, in mijn foto-archief, wel een prachtige sneeuw- en zandfoto van Gigi. Op haar tong zit een heel klein sneeuwvlokje.

Het mooiste antwoord kwam van Miranda:” Baloo, die is eigenlijk nooit vies. Hij mag van mij het water in hoor, maar hij neemt alleen een slokje uit de sloot en meer niet”.

Maar ook van Baloo heb ik heerlijke sneeuwopz’nneusje foto’s hoor.

Ook deze vond ik, dit is werkelijk het enige stukje in m’n tuin, waar ik aarde heb. Dat is door een doodleneus snel gevonden.

Ollie lekker met z’n pootjes in de aarde:

En dan nu een foto van alle “varkenshondjes” bij elkaar. Toen alle pups 7 weken waren, mocht ik bij de Hondeninstructieschool, waar ik alle trainingen volg met Saar (en nu ook Suus), met alle pups komen, om ze even lekker te laten rennen en spelen met elkaar.

Natuurlijk had ik van te voren alle pups mooi gekamd, vuiltjes uit de oogjes gehaald, kontjes gepoetst (want Jorna van Wingeren, maakt ook nog eens prachtige foto’s). Vervolgens doe je de achterklep van je auto open……..wat ik toen zag……één van de pups of misschien wel twee hadden lekker even een drolletje in de bench neergelegd, een ander loopt er doorheen en gaat met zijn poot over de kop van zijn broertje en/of zusje…..en ja….SMERIG EN VIES waren ze! En ze stonken!

Maar wat hebben ze heerlijk gerend en gespeelt met elkaar.

Ondanks dat ze van modder houden zijn ze om op te vreten. En wat zijn ze toch snel gegroeid als ik zo de foto’s terug zie. Toen kon ik me niet voorstellen dat ze net zo groot als Saar zouden worden. En nu kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ze zo klein waren.

Saar is gek op vieze slootjes en stink watertjes maar vooral is ze gek op Suus. Want ondanks alles, Suus moet wel schoon zijn…..(hier was Suus 5 weken).

Met deze “aaahhhhh” foto sluit ik dit blogverhaal over varkenshaasjes ?? en varkenshondjes ?? af.

Toch niet helemaal afgelopen dit verhaal, ik kreeg namelijk een paar dagen na het publiceren van dit verhaal de volgende foto’s van Ollie.

Zoals je ziet horen deze foto’s absoluut in deze blog thuis.