Saar&Suus en Pip op vakantie aan het Lago di Garda, week 2


Week 2 begon met de verjaardag van opa Mees, 2 augustus.

Kijk hem zitten, de jarige jop.

Saar&Suus en Pip zijn echte “ondertafeldoodles” geworden (of waren dat misschien al)

Of het nu een campingtafel of een tafel in een restaurant is, dat maakt ze niet uit.

Soms heb je zelfs uitzicht op een zwembad, in een restaurant.

En als je last hebt van een zwaar hoofd, is baasje altijd in de buurt….

Het is behoorlijk warm, nachten zijn gemiddeld 26 graden en als de zon opkomt is het al heel snel boven de 30 graden (al voor 8 uur).

Als Suus wil plassen komt ze mij gewoon wakker maken, want Kai reageert echt niet hoor (en zeker niet voor 8 uur).

Of ze staan samen naast m’n bed.

Maar 1 keer zat ik gelijk rechtop in bed omdat ik Saar in de voortent blaffen, Suus was nergens te bekennen. Suus was ontsnapt uit de voortent en stond te kwispelend naar binnen te kijken via de andere kant.

Vandaar die kist op het tentdoek. Nu kan Suus wel gluren naar de buren, maar niet ontsnappen!

Meestal staat Pip al te wachten tot Saar&Suus de tent uitkomen….Kijk daar bij de boom (en dat rode kastje) zit Pip. Pip zit vast aan een lange lijn omdat ze anders lekker op onderzoek uit gaat en er een spelletje van maakt als je haar wilt pakken (hoezo, pubertijd?).

Saar liep ook en keer zomaar weg. Ik dacht echt van hier klopt iets niet. Wat bleek nu? Saar moest een poepje doen en dacht ik loop zelf wel even naar de “dogarea”, oftewel” hondenuitlaatplek”.

Geweldig die “dogarea”.

Allerlei soorten honden komen hier spelen. Het blonde doodletrio is al vaak op de foto gezet door andere hondenbaasjes.

Ook bij het meer worden er veel foto’s gemaakt van het blonde doodletrio.

Saar trekt veel bekijks omdat ze gewoon de hele dag in het water blijft staan, er komt altijd wel iemand naar haar toe om haar te aaien of een goed gesprek te voeren. Het maakt Saar niet uit in welke taal je tegen haar praat, aandacht is aandacht! Man, vrouw, jongen, meisje, dat maakt allemaal niks uit….

Zo staat ze, de hele dag maar alles en iedereen in de gaten te houden. Het is net een ijsbeer.

Er kwam een Engelsman naar ons toe en hij zei:” 2 uur geleden, liep ik hier ook voorbij en die hond staat er nu nog steeds!”

Ook Suus en Pip zijn het liefst de hele dag in het water, maar daar zijn ze nog even te jong voor. En Suus is ook nog niet zo’n goede zwemmer als Saar (Pip wel trouwens). Suus laat zo haar achterkant hangen en zakt dan onder water!

Gelukkig hadden we nog een zwemvest mee…

Vandaar dat de pupsels (tieners) maar even mogen zwemmen en dan moeten ze verplicht rusten….en rusten doe je als doodle in stijl! Dus op een tropisch eiland.

Of je rust uit in een kano….

Of gewoon lekker met je snuit op de steentjes….

Ze hebben ook zo’n heerlijke “beachlook” die doodletjes

Dry of Wetlook, ze blijven om op te vreten.

Ik blijf werkelijk de hele dag foto’s maken.

Of je gaat voor de ventilator zitten…..

Ondanks de hitte, hebben ze gewoon nog puf om met elkaar te spelen.

Nu zijn deze drie natuurlijk wel enorm fotogeniek?en om te zoenen?.

Hier heb ik nog een foto van een ander leuk drietal.

En een leuke collage van het Japanse drietal (dat heeft te maken met de Aliens Attack, zie vorig blog verhaal).

Swimming Sushi, wasabi en omgevallen soja saus.

Suus trekt vooral ’s avonds bekijks, omdat ze dan midden op het grintpad ligt en de mensen dus om haar heen moeten lopen.

In de avond kregen we ook regelmatig bezoek van egeltjes. Suus had de egel als eerste door naar durfde echt niet te gaan kijken. Saar is toen even op onderzoek uitgegaan, gevolgd door Pip. Toen kwam Suus natuurlijk ook een kijkje nemen.

Tja en dat eten in Italiƫ, daar raak ik niet over uitgepraat. Wat is dat toch genieten. We (Martijn) hebben 3 keer zelf wat gemaakt bij de caravan (ook heerlijk) en de overige dagen hebben we het koken aan de Italianen over gelaten.

De “ballen in pindasaus traditie” hebben we trouw voortgezet (kokkie John).

Maarja, tegen dit eten kunnen wij niet op hoor. En dat glaasje limoncello della casa (van het huis) dat is het puntje op de i !

De twee weken Gardameer zijn om gevlogen. We hebben weer genoten van alles. En wat waren/zijn de pups voorbeeldig. Het allermooist vind ik de gezichten van de overige mensen in het restaurant, als wij opstaan en met 3 honden weglopen. Zo van….Huh? Lagen daar 3 honden onder tafel?

Dat de honden het water uitrennen en zich gaan uitschudden op de verkeerde handdoek of precies naast mensen op het grasveld gaan plassen (ja, moet toch op t gras, baasje?). Tja, daar hebben we het maar niet over, als dat alles is?

CIAO BELLA ITALIA, het vakantie verhaal wordt nog even voortgezet met avonturen in Duitsland.