Het Boek van SaarKlaas


Het hele jaar hebben de DoodleHulpKlazen en de DoodlePieten de DoodleSaartje familie in de gaten gehouden en alle ondeugende zaken verteld aan SaarKlaas, die alles in haar boek heeft bijgehouden.

SaarKlaas

SaarKlaas leest voor uit HET boek;

Jake redt baasjes van een gevaarlijke kip!

Op het vakantie adres in Frankrijk liep een kip die heel gevaarlijk tok tok riep. Jake pikte dat niet en heeft er voor gezorgd dat de kip nooit meer tok tok kan zeggen!

Baloo heeft er voor gezorgd dat baasje nieuwe schoenen moest kopen.

Een paar Nike’s van de ene baas en de steunzolen van de anderen baas gesloopt. Vervolgens als een speer naar boven gevlucht, want BALOO weet van niks! Hij dacht gewoon dat de baasjes nieuwe schoenen wilde hebben.

Nuna behoedt baasjes voor kans op stikken in een vissengraat

Toen de baasjes even naar boven gingen dacht Nuna, nu moet ik snel die makreel pakken want als de baasjes die opeten kunnen ze wel stikken in een graat. En dat was best moeilijk want ze moest het aanrecht op klimmen, omdat de makreel helemaal achter op lag.

Suus zit al in de zak van SaarKlaas omdat ze ganzenpoep blijft eten

Suus zorgt er alleen maar voor dat mensen niet in de ganzenpoep kunnen stappen, door het op te eten en dan moet ze toch nog mee naar Spanje!

Pip heeft een vleesetende bloem vermoord.

Pip heeft de bloemen uit de bloembak gehaald en ervoor gezorgd dat die vleesetende bloem geen vlieg meer kwaad doet!

Gijs helpt de boer met het gieren van het land

Als de boer net verse gier op het land heeft gereden, dan moet je toch controleren of hij niks is vergeten en ja dat je dan met je kont er midden in valt, is gewoon pech.

Sandy redt haar baasjes van vallende kokosnoten

Als je naar Paraguay verhuist heb je ineens allemaal andere bomen in de tuin, zoals palmbomen en daar groeien kokosnoten in die zomaar op je hoofd kunnen vallen. Dus ja, er zit niks anders op dan alvast de takken van die palmboom te verwijderen.

Ollie houdt het bed warm voor de baasjes

Als de baasjes even weg gaan, sluipt Ollie naar boven, checkt dan nog even of ze echt weg zijn en dan….chillen maar.

Storm kreeg rugklachten van de bank

Als de bank gewoon echt niet lekker ligt, kun je er maar beter voor zorgen dat er een nieuwe moet komen.

Moos laat baasje het vuile werk opknappen

Wie wilde er nu pups? Dus baasje als jij nou even de poepjes van de pups opruimt en wat lekkers klaar zet voor mij, dan voed ik ondertussen de pups.

Pip wil ook zo’n witte baard, net als SaarKlaas

Pip zou ook zo graag hulpklaas willen zijn met een witte baard. Ze heeft alvast wat vulling uit haar knuffel gehaald voor haar baard.

Izzy had graag een paar cm groter willen zijn

Het is echt niet zo dat Izzy die hamburgers lekkerder vindt ruiken dan haar eigen brokken, ze houdt baasje gewoon gezelschap bij het aanrecht.

Boris helpt Saar met haar matras omdraaien

Het zat dus zo, Boris wilde het matras omdraaien voor Saar. Want dat schijnt goed te zijn, doen mensen ook. Maarja toen zat zijn tand vast in het matras en moest hij zijn tand losscheuren.

Teun checkt of er niet toevallig een wc eend verdrinkt in het toilet

Hoezo is het raar als ik uit de wc drink? Wat doen jullie daar dan steeds in dat kamertje?

Bear zorgt ervoor dat eieren niet verbranden in de zon

De doos met eieren lag op de vensterbank in de zon. Dus heeft Bear ze gepakt en ze op de bank neergelegd, maar ze waren zo warm dat Bear dacht dat ze in de brand zouden vliegen, dus zat er niks anders op dan ze kapot te maken.

Sam bevrijdt de opgesloten ballen

Die ballen houden er niet van om opgesloten te zitten, Sam laat ze lekker vrij rond rollen in de huiskamer.

Joep doet aan recycling

Joep controleert of de baasjes wel plastic in de plastic bak gooien en daar niet zomaar etensresten bij doen. Die haalt hij er dan even uit.

Guus vermoord gehaktballen uit zelfverdediging

Guus, onherkenbaar gemaakt ivm verhoor

SaarKlaas leest letterlijk het politie bericht voor:

***POLITIEBERICHT***

De verdachte, een licht bruine beer, genaamd G.K te Z, kon op heterdaad worden aangehouden.

Na een kort verhoor verklaarde de verdachte dat hij onder hypnose was geraakt en zomaar ineens met zijn voorpoten tegen het aanrecht aanstond, vervolgens zou hij zijn gedwongen zijn kop in de schaal van de gehaktballen te stoppen. Hierna werd hij plotseling aangevallen door twee van de vier gehaktballen. Uit pure zelfverdediging heeft hij de twee gehaktballen doodgemaakt. De verdachte kon hier uiteraard niks aandoen en beroept zich verder op zijn zwijgrecht😂.

Bobbie doet de afwas voor baasje

Als baasje de kleine baasjes aan het uitzwaaien is, eet Bobbie ondertussen de restjes van het ontbijt op en likt het bord schoon.

Suus zorgt er voor dat baasje wat ervaring op doet als verkeersleider

Suus bezocht haar baasje op haar werk op Schiphol, samen met de andere baasjes. Baasje moest nog even iets weggooien en wilde met Suus een donkere trap aflopen. Op dat moment schiet de riem los en rent Suus de weg over om op een grasveldje te gaan spelen. Baasje stond vervolgens midden op de weg te zwaaien dat de vrachtwagen moest stoppen. Andere baasje rende achter Suus aan en Suus dacht alleen maar wat leuk ze willen spelen.

Buddy gaat voor een betere wereld

Buddy dacht dat er allemaal mieren op het broodje zaten (dat op het aanrecht stond) en heeft ze maar opgegeten, want insecten eten is toch voor een betere wereld, zeggen ze. Maar hoe kon hij nu weten dat het pure hagelslag was en dat je daar van moet spugen en buikpijn van krijgt.

Macy

Pleun rijdt zonder rijbewijs op vorkheftruck

Pleun rijdt alleen maar mee en steunt juist de baas tijdens zijn werk, daar heb je geen bewijs voor nodig.

Bram beschermt de deken van baasje tegen kattenharen

Ja want als hij er niet op gaat liggen heb je grote kans dat de poes dat wel doet en dat mag niet, dus kun je de deken maar beter goed bewaken in je mand.

Teun redt bal uit het struikgewas

De bal lag in de struiken, waar Teun niet mag spelen. Maar dan mag de bal daar dus ook niet liggen, dan moet je ‘m toch echt pakken.

Gijs zorgt voor een negatieve coronatest

Het kleine baasje van Gijs moest een zelftest doen en vond dat enorm spannend. Om haar toch maar aan die zelftest te laten wennen dacht Gijs, ik bijt die test even kapot zodat ze het nog een keer moet doen.

Jack zorgt er voor dat baasje niet hoeft schoon te maken

Jack pikt gewoon elke dag de vaatdoekjes uit de keuken zodat baasje lekker met hem kan gaan spelen i.p.v. schoonmaken.

Moos redt duif uit de heg

Alweer een officiële politiemelding, eerst Guus en nu ook Moos!

***POLITIE BERICHT***
Er is een melding binnen gekomen dat een “verzonnen” kat duiven grijpt uit de heg in een plaatsje in Noord-Holland. Getuige C. F. te H heeft haar doodle M.F. te H verstopt in de tuin en de kat als dader aangewezen!
Na een langdurig verhoor, gaf getuige toe dat Doodle M alleen maar wilde spelen.
De foto is het bewijs dat doodle M niet zo onschuldig is als ze lijkt!

Cooper ontsnapt uit de fietskar

Met de bedoeling om aan zijn conditie te werken is Cooper tijdens het fietsen uit de kar gesprongen, door het doek kapot te bijten en ging gezellig naast baasje rennen

Tommie ontleedt zijn knuffel

Tommie dacht dat er een cadeautje verstopt zat in zijn knuffel. Mensen maken toch surprises voor elkaar, dus is het niet zo gek dat Tommie dacht dat hij ook een surprise had gekregen en daar in moest kijken.

Snoet pikt balletje uit kooi van konijn

Het konijn ging vroeg in de ochtend met het balletje, waar een belletje in zit, spelen. Snoet pakte het balletje af, zodat de baasjes niet wakker zouden worden. Maar dat balletje wilde niet luisteren en bleef maar herrie maken.

TerrorTeddy verfrommeld gedicht van baasje

Teddy wilde alleen maar controleren of het gedicht wel goed was geschreven met rijmpjes enzo. Maarja het kraakte zo lekker tussen haar kiezen, dan moet je gewoon rondjes door de kamer rennen met dat papiertje in je bek.

Cody helpt met de was

Soms is de wasmachine helemaal vol en dan moeten de sokken wachten op de volgende ronde. Cody helpt dan met uitzoeken welke sokken moeten wachten.

Jules helpt het milieu schoon te houden

Jammer, denkt Jules dat die koffie to go al leeg is, ze had net zo’n trek in een lekker bakkie.

Mack kort de gordijnen wat in

Dat ligt natuurlijk niet lekker, die lange gordijnen op je hoofd, dus kun je ze maar beter wat inkorten

Bram eet de scherpe randjes van de doos af

De kleine baasjes kunnen zich zomaar bezeren aan die scherpe randjes, dus die heeft Bram er even af gegeten.

Loes speelt met de minischaapjes

Als je daar in de wei bruine, witte en zwarte krullige fluffybollen ziet staan, is het toch niet raar dat je dan over de sloot springt door het gat van het hek gaat en tussen die minischaapjes gaat rennen?

AL DEZE DOODLEVERHALEN ZIJN GEBASEERD OP WAARGEBEURDE FEITEN, MAAR…….

Mattie verdraaid de verhalen

Mattie heeft met zijn tablet de computer van SaarKlaas gehackt en alle ondeugende doodleverhalen verdraaid naar ware heldendaden!

Deze verhalen zijn mede mogelijk gemaakt door de hulpklazen: BramKlaas, SnoetKlaas, NunaKlaas en SamKlaas

En de HulpPieten MoosPiet, BorisPiet, BramPiet, BalooPiet, BorisPiet, PipPiet, NunaPiet, MattiePiet, GigiPiet en MacyPiet

MoosPiet
BramPiet
JoepPiet
BalooPiet
BorisPiet
PipPiet
NunaPiet
MattiePiet
BuddyPiet

GigiPiet en MacyPiet zijn gewoon altijd braaf

Saar zorgt ervoor dat baasje niet weet waar ze kijken moet

Saar was aan het hollen op het strand (het gedeelte wat naaktstrand is, snap ook niet waarom dat naaktstrand EN losloopgebied voor honden is) en ziet daar een plastic tas met kleding liggen. Pakt dat in haar bek en gaat er als een speer vandoor. Baasje zag in haar ooghoek de naakte man uit de zee komen en die man was NIET blij. Ondertussen was de spijkerbroek van de man uit de tas gevallen in het water! Baasje heeft die maar aan de man gegeven en excuses aangeboden. Saar snapte niet wat baasje nu stond te roepen allemaal, dat krakende tasje was veel te leuk en ze bleef rondjes rennen. De man heeft z’n kletsnatte broek aangedaan en riep, die hond is niet goed bij z’n hoofd.

Gelukkig zijn de doodles niet heel de tijd maar fantastische knuffelberen maar soms ook wat ondeugend, dat maakt het leven met een doodle elke dag weer een avontuur.

Fijne verjaardag van SaarKlaas allemaal vandaag.

EINDE