Saar&Suus en Pip weekendje weg.


Dag 1, creatief zonder handdoeken!

Suus en Pip gaan voor het eerst op vakantie en wel een heel uur lang (beetje file, dus iets langer) in de auto.

Saar is al 3 keer naar Italië geweest, dus voor Saar is het gesneden koek.

Vanochtend moesten Suus en Pip eerst nog even naar puppycursus. Baasje ging ondertussen de stenen uit de tuin halen, omdat er volgende week mooie nieuwe tegels in de tuin komen. Er kwamen mensen voor 200 stenen, de ander voor 300 en toen nog iemand voor 700, ach ja, we hadden toch niks te doen. In huize Houthuyzen, kan dat makkelijk, want we zouden toch pas rond 15.30 uur weg gaan en er moesten alleen maar dakdragers en een dakzak op het dak van de auto gezet worden…..Tuurlijk….

Ondertussen had Poema (onze zwarte kater), nog even een pasgeboren vogeltje gevangen, dus moest ik nog even onder het bed duiken om te kijken of ik het vogeltje kon redden. Helaas, …….

Oké, alle spullen voor de hondjes, zoals riemen, voer, voerbakken, tekentang, borstel/kam, speeltjes, balletje, etc., ingepakt. Zelf konden we niet veel bagage meenemen. Ik had 3 sporttassen, toilettas en een vuilniszak gevuld met handdoeken, strandlakens en hondenkleden klaargezet in de voortuin.

Nou dat ging mis….in de avond vraagt Nova:” mam, waar liggen de handdoeken?” Uhm, is die vuilniszak wel ingepakt? Vraag ik. Nou NEE DUS, die is in de vuilcontainer gegooid thuis, John dacht dat het vuil was….. Dat werd dus douchen met de kussensloop van het lakenpakket, die we ook bij aankomst vergeten waren te vragen! Gelukkig was er nog iemand bij de receptie en werden de pakketten alsnog gebracht. Nou dag 1 verloopt dus al op rolletjes.

En de hondjes? Saar voorbeeldig als altijd. In het huisje stond een mooi hekwerk wat we rondom neer konden zetten. Natuurlijk ontdekt Pip een gat en stond bij de buren te snuffelen. Vervolgens kijk je even niet en zit Pip vast met haar hoofd in de touwen van het hek! Ach jaaa.

Natuurlijk gingen Suus en Pip ook even hun tuin markeren door een paar drollen neer te leggen terwijl alle buren lekker aan het eten zijn buiten. Ja mensen, de Houthuisjes zijn er hoor.

DAG 2

Om 08.00 uur werd ik wakker gesnuffeld door 3 hondjes, wat heerlijk. Heel knus zo’n huisje (trekkershut). Net voor de regen konden we er nog even op uit. Bij terugkomst even een kiekje van het huisje….kijk ze zitten die zoeterds….

Hondjes moe, tijd voor koffie en ontbijt.

En kaartspelletjes…..hartenjagen, 31-en, klaverjassen en skip-bo, het maakt ons niet uit hoor, wij kunnen dat gewoon.

Joehoe, tijd om het hondenstrand te ontdekken, nou dat was echt feest. Zowel Suus als Pip gingen voor het eerst zwemmen. Zoooo gaaf!

Sorry, maar de filmpjes van de eerste keer zwemmen van Suus en Pip mag ik van Kai niet laten zien. Hij ging namelijk spontaan zwemmen en had dus geen zwembroek aan ?.

En vooral de reacties van andere mensen hier op de camping, zijn erg leuk. Na 1,5 dag is nu al 4 keer gevraagd:” Wat is dat voor ras?”. Wat een knapperds! En wat zijn ze heerlijk sociaal. Nou daar zijn de baasjes ook erg trots op.?

‘S Middags nog even genoten op de dijk (John was ondertussen de nieuw gekochte handdoeken aan het wassen, anders drogen ze niet goed af ?). Maar dat mocht onze pret niet drukken. Bij het zien van onderstaande foto’s word je zo blij. En ik zal je zeggen, als je het live meemaakt voel je je een enorme bofkont.

En dan zijn we ook nog, tijdens het avondrondje langs de kinderboerderij gelopen.

Dag 2 was heerlijk, ik zou zeggen weltrusten en tot morgen. Als alles meezit wordt morgen zooooo leuk!

DAG 3

Vandaag gingen we naar de dierentuin.

Vanochtend nu al om 07.00 stond er weer een heel lief hoofdje naast m’n bed. Ik moet zoveel moeite doen mezelf tegen te houden om niet te zeggen:”Kom maar lekker bij mij in bed liggen!”

Dan kijk je even in de kamer naast je en zie je dit …..

O O O, ik hoop dat ze door hebben dat dit alleen in de vakantie mag. Ze worden veel te veel verwend (sorry Fion).

Het was al heerlijk weer, ontbijten kon dan ook lekker buiten. Met het volgende uitzicht:

Pip houdt alles goed in de gaten en beschermt haar roedel wel even?. Na het ontbijt gingen we op pad……richting Dierenpark Amersfoort, buiten Ouwehands Dierenpark, de enige dierentuin in Nederland waar honden zijn toegestaan. Ik was zo benieuwd hoe ze zouden reageren…..

Nou ja hoe de hondjes reageren….het was vooral alle reacties op de hondjes. Wij waren een attractie op zich. Zoveel aaaahhhhh, lief, leuk, het zijn er 3, kijk nou toch hoe schattig, mag ik ze aaien, heb ik nog nooit op 1 dag gehoord.

Vooral bij de wolven hebben we vreselijk gelachen en enorm veel bekijks gehad. Vooral als mensen dan naar wolven staan te kijken en 1 van de honden dan aan hun hand ging snuffelen, was hilarisch.

Ook dat mensen dan zeggen, kijk hier lopen 3 wolven, 1 grote en 2 kleintjes???.

Het dinobos was ook leuk, gelukkig schrokken ze niet van de dino geluiden. De botten waren favoriet….

Heel fijn dat er op dit park, veel drinkbakken voor honden te vinden zijn. Ze hebben daar veel gebruik gemaakt.

De aapjes waren erg interessant.

Van de leeuwen waren ze erg onder de indruk, vooral Saar. Saar was wat bangig. Pip ging tegen ze blaffen, stoere Pip! Suus was de rust zelve.

Als laatste nog even langs de olifanten?

Toen we richting de uitgang gingen kwamen we zomaar nog een andere doolde tegen, wat een feest van soortherkenning na al die rare beesten!

Eenmaal terug op de camping kwam de vraag of we even wilden oppassen op 6 honden (australian shepards) de baasjes gingen wokken. Klinkt van OMG, maar nee hoor, honden gingen in de huisjes en we hebben ze niet gehoord. Wel gezien haha

Heerlijk pizza gegeten met een glaasje (of 2) valpolicella ripasso. Dat is echt genieten voor mij! En het 16e spelletje kezen gespeeld deze vakantie ?

Hondjes zijn moe en baasjes languit op de bank. Doeiiiiiiii tot morgen allemaal.

DAG 4

Vandaag kwamen opa&oma op visite. Jaja, opa&oma op een hondencamping, wie had dat gedacht. We gingen naar het strand, dus ze kregen gelijk de vuurdoop. Stiekem hebben ze wel genoten van de zwemmende hondjes.

Zo moeder……

Zo dochters….

Saar vond het nodig

om Pip zo nu en dan even te corrigeren.

Opa heeft zelfs ook nog een hond uitgelaten, die hond is 1.93 meter, dus langer als opa!

Whahahaha nee hoor, niet deze pracht van een hond….maar een raszuivere Kaaihond, die zelf poepzakjes pakt en z’n eigen poep op kan ruimen. Echt een zeer bijzonder ras!

Zo alle hondjes, gezwommen, geplast en gepoept, dan is het nu tijd om te gaan slapen.

Naast “schudden” kunnen Saar&Suus en Pip ook nog eens heel goed “zit” en “lig”.

Saar&Suus doen “plat” zelfs lepeltje, lepeltje. Pip denkt, ik vind dit mooi genoeg zo!

Het is toch de hele dag feest met die drie doodles.

Weer een heerlijke dag gehad. Ik zou zeggen tot morgen. Al zijn de weervoorspellingen niet al te best voor morgen. Nou ja, we wachten het af en anders pakken we in en gaan we weer naar huis.

DAG 5 moederdag

Vandaag alweer de laatste dag van onze vakantie aan het Erkemederstrand. Heerlijk laatste keer knuffelen met Suus in m’n bed. Dat mag alleen op vakantie! Ook John dacht:” laatste kans!”

Vandaag is het Moederdag. Ik ben verwend met oorbellen, een enkelbandje en prachtig gekleurde eyeliner!

Saar werd ook verwend met kusjes van Suus en Pip en berichtjes van haar andere pups.

Nuna?

Sandy?

Het weer zat vandaag niet erg mee, dus hebben we eind van de ochtend de boel ingepakt en zijn we weer naar huis gereden.

Eind van de middag hebben we Pip weer verenigd met haar familie.

Saar&Suus hebben een mooi cadeau gekregen, helemaal uit Italië. Dus samen er vandoor gaan, wordt nu lastig Saar&Suus! Jullie baasjes worden gewoon gebeld!

Fionna (m’n zus) moest erg lachen dat ze in Italië, Suus uitspreken als Zoes, ????. Dat wordt wat aankomende zomervakantie. Saar is blijkbaar ook moeilijk uit te spreken, de Italianen zeggen Tsaar. Dus van de zomer hebben we Tsaar&Zoes!?

Suus&Pip hun allereerste vakantie zit er helaas al weer op.