Saar&Suus in Normandië 1


De heenreis…..

Nova gaat met haar klas en de andere mavo klassen op werkweek naar Normandie. Wij gaan als een soort van begeleiders mee.

Natuurlijk hadden Saar&Suus wel door dat er iets ging gebeuren. Ze hielden alles goed in de gaten en waren zich ook aan het voorbereiden op de reis.

Saar&Suus gaan voor het eerst naar België en Frankrijk (Suus voor het eerst naar het buitenland). Ze waren superlief in de auto, het ging echt heel goed.

Om de 2,5 uur hadden we even een plaspauze! Tja, John, meisjes moeten nu eenmaal regelmatig plassen……

Het weer zat ons mee, af en toe een korte regenbui, maar daarna weer heerlijk zon. Hier liggen de meiden te lunchen….nou ja…snacken.

Eind van de middag nog lekker rennen met baasje door het gras.

Onderweg kwamen we over “de brug van Normandie” en dat zoeken we even op…..

De Pont de Normandie, of de Brug van Normandië, is een tuibrug in Normandië over de Seine. De brug ligt op de plaats waar de Seine in Het Kanaal uitmondt. De Pont de Normandie is met een totale lengte van 2.143,21 m, de langste in zijn soort in Europa. De brug is na een bouwtijd van zeven jaar op 20 januari1995 ingewijd.

De foto heb ik zelf gemaakt hoor, niet van Google gekopieerd.

Uiteindelijk hebben we er toch nog 9 uur over gereden. We waren in ieder geval eerder op de camping dan school en dat was uiteindelijk de bedoeling.

Camping Portland en Bessin.

Saar&Suus konden even lekker rennen, het is toch heel rustig, dus daar heeft niemand last van.

https://doodlesaartje.nl/wp-content/uploads/2018/05/img_2231.mov

Alle kindertjes en hondjes liggen in hun bedjes (denken we). Dus Weltrusten en tot morgen.