IJsberen vandaag 5 jaar


De laatste dag van het jaar, dat is de dag dat je terugkijkt op het afgelopen jaar. Maar ik kijk vandaag iets verder terug, want vandaag precies vijf jaar geleden kreeg onze Saar maar liefst 9 lieve ijsbeertjes. Voor mij is het als de dag van gisteren, dat ze geboren werden, zo bijzonder….. en het begin van de DoodleSaartjeFamilie.

Jake

Daar is hij dan Jake….., onze allereerste pup. Deze foto laat precies zien hoe het ging. Saar kijkt naar achter, van huh kwam dit nu echt daar uit? Ze had even geen idee wat ze hier nu mee moest. Ik heb Jake uit het vliesje gehaald en de navelstreng doorgeknipt en nogmaals onder Saar haar neus gehouden. Ze keek mij aan en toen Jake en ja hoor, de fantastische mama Saar werd geboren…..

Jake, echt een moederskindje. Een heerlijke, stabiele, lieve pup met het karakter van Saar.

En nu nog steeds is hij gek op z’n moeder.

Saar&Jake

Gelukkig woont Jake in de buurt en maakt hij regelmatig met zijn zussen Pip en Suus en mama Saar het strand van IJmuiden tot Zandvoort onveilig. Jake is een echte beachdood(le).

Dit is echt één van mijn favoriete foto’s, beachbabes Saar, Suus en Pip en Surfdood Jake.

John en ik liepen op een middag op het strand, Saar&Suus lagen in de zee, en zien uit de verte een witte doodle aan komen rennen. Ik zei tegen John: “Is dat nou”….. Ja hoor dat was Jake, hij had ons al lang al geroken (we douchen toch echt hoor). Dat moment vergeet ik nooit meer. En toen kwam een er een lichtelijk in paniek baasje aan gerend, toen ze zag dat wij het waren zei ze: “Oh zijn jullie het, ja daar kan ik ook niet tegenop, dan ben ik ‘m kwijt”

Nog een strandavontuur meemaken van Jake, klik hier Strandavonturen van Saar&Suus, Jake en Pip. – Doodlesaartje

Baloo

Het tweede pupje dat werd geboren was Baloo.

Baloo is echt zo’n schatje, echt een knuffelbeer. Bij de test voor hulphond werd hij dat ook TE LIEF bevonden om hulphond te worden, nou ik vind dat een mooi compliment.

Ook Baloo woont bij ons in de buurt en is dol op het strand. De zee vond hij in eerste instantie een beetje spannend, tot hij met Saar&Suus op pad ging, nu vindt hij het fantastich.

Gelukkig zie ik Baloo heel regelmatig want elke 2 maanden staat hij bij mij op de trimtafel en hebben we ons knuffelmomentje.

Het strandavontuur van Baloo, lees je hier Super Story Saar&Suus en Baloo – Doodlesaartje

Nuna

Lieve Nuna, het prinsesje van het nest.

Nuna haar leventje begon in België, waar zij ook zeker als een prinsesje werd behandeld. We hadden via de telefoon gelukkig veel contact. Na 11,5 maand kreeg ik het droevige nieuws dat het baasje van Nuna was overleden. In haar afscheidsbrief stond dat het haar grootste wens was dat Nuna terug kwam bij ons.

John en ik hebben geen moment getwijfeld en zijn haar op gaan halen in België. In de 11,5 maand hebben wij Nuna 1 keer terug gezien op de puppy reünie maar de herkenning was er gelijk, ze sprong letterlijk in onze armen. Wij hebben haar meegenomen naar huis en een fantastisch gezin gevonden voor haar in IJmuiden, dus lekker dicht bij.

Nuna is van prinsesje veranderd in een hond en heeft het zo naar haar zin, ze is dagelijks in het bos of op het strand. Rent mee naast de fiets of als baasjes gaan hard lopen, echt een positieve metamorfose.

Op het strand met Saar, Suus en Pip.

Nuna haar verhaal lees je hier Nuna….. – Doodlesaartje

Nuna’s strandavontuur lees je hier Going to the beach, Saar&Suus, Pip en Nuna – Doodlesaartje

Suus

Jaaaaaa en daar was onze Suus. John en Nova riepen bij de geboorte al, dat wordt onze Suus.

Het werd steeds duidelijker dat Suus bij ons zou blijven. Er waar tekenen zoals de blikken van Saar, de reactie van Suus als Kai binnenkwam. Terwijl iedereen bleef slapen stond zij op om te begroeten. En ja het is ook gewoon een gevoel. En dat gevoel was goed, we zijn zo ontzettend blij met haar en Saar ook. Ze doen werkelijk alles samen. Een verrijking van ons gezin.

Pip

Pip, hebben wij uitgekozen voor m’n zus Fionna en haar gezin. Een heerlijke hond met een eigen willetje, lekker eigenwijs en zo ontzettend lief.

We gaan veel samen op pad, op vakantie en één dag in de week heb ik de oppas op Pip, echt een feestje. En heb dan ook oneindig veel foto’s. De zussen Pip en Suus spelen altijd lekker wild met elkaar met gegrom en al, echt fantastisch om te zien. Saar springt er dan tussen als ze het te veel vindt worden, maar doet vaak genoeg gewoon mee.

Gijs

Lieve Gijs, ook wel dolle Gijs genoemd, voor jou heb ik een enorme zwak. Je hebt al zoveel meegemaakt de afgelopen 5 jaar en blijft maar lief en zorgzaam, ik heb bewondering voor jou en je baasjes.

De baasjes van Gijs gingen met pensioen en dachten volop te gaan genieten van elkaar en van Gijs, helaas liep dit anders en werd 1 van zijn baasjes, Jacintha, ernstig ziek. In die periode heb ik bijna wekelijks gewandeld met Gijs en zijn andere baasje, Jeroen, omdat Gijs namelijk niet voor niets dolle Gijs heet en veel energie heeft. Helaas overleed Jacintha dit zelfde jaar nog.

Het contact met Jeroen en hun dochters bleef en we hebben veel wandelingen en trimsessies koffie met gebak met elkaar meegemaakt. Helaas overleed Jeroen ook plotseling, dus je kunt je voorstellen wat voor impact dat allemaal heeft gehad op Gijs en het gezin.

Gijs is op dit moment “dol”gelukkig en is in zijn huidige huis, hier om te hoek, blijven wonen bij Lidewei, de dochter van Jeroen en Jacintha. Zij en haar zus Roos hebben co ouderschap over Gijs en ze doen het fantastisch.

De wandelingen houden we erin en eens in de twee maanden haal ik Gijs op voor zijn trimbeurt en dat is genieten want hoe dol Gijs ook is, hoe rustig hij op de trimtafel staat. Hij is de meest rustige van alle hondjes die ik knip.

Lees meer over het takkie verhaal hier Saar&Suus, Pip, Gijs en Takkie – Doodlesaartje

Het teletubbie avontuur lees je hier Saar&Suus, Gijs in teletubbieland. – Doodlesaartje

Gigi

Gigi, eerst Angel genaamd is verhuist naar de overbuurvrouw en kreeg daar de naam Gigi. Gigi is een heerlijke hond, lekker pittig als pup maar o zo lief.

En gelukkig woont ook Gigi in de buurt en zien we haar regelmatig en dat is maar goed ook want ze is namelijk verliefd op John (en andersom ook)

Een avontuur van Saar, Suus en Gigi lees je hier Saar&Suus en Gigi – Doodlesaartje

Sandy

Sandy is onze grote trots, zij is namelijk opgeleid tot hulphond. Met als groot compliment van de trainster: “Sandy is de meest stabiele labradoodle die ze ooit heeft getraind”

Sandy in het midden tijdens de eerste puppydate.

Ondertussen is Sandy geëmigreerd naar Paraquay, maar gelukkig kwam ze vlak voor vertrek nog even op visite bij ons en hebben we heerlijk gerend op het strand. I.p.v. musjes heeft zij nu papegaaien in de tuin.

Ollie

Ons cadeautje! En echt een cadeautje, wij dachten namelijk dat Saar naar 8 pups klaar was met de bevalling. We hebben haar uitgelaten en de helft van het gezin ging naar bed. Tot ik plots gesmak en gelik hoorde en daar lag Ollebol, twee uur later na Sandy werd hij geboren. En hij was en is nog de grootste pup van allemaal.

Ollie is de grootste gebleven van al onze pups, hij is ietsje hoger dan Suus.

Gelukkig woont ook Ol dichtbij en mag ik ook hem eens in de twee maanden knippen, echt zo’n knuffelfeest!

Een berenavontuur van Ollie lees je hier Saar&Suus en Ollie en de berenbende. – Doodlesaartje

En nu zijn we alweer 5 jaar verder….

Gefeliciteerd allemaal met jullie verjaardag en op naar de volgende 5 jaar.